Clínica Veterinària General de Barberà

de dilluns a divendres, de 10 a 13,30 i de 16 a 20,30 h i dissabtes, de 10,30 a 13,30 h

(clica per horari d'estiu)

Visites a domicili

tel. 93 119 66 53
gatarbre

El meu gos es menja les FEMTES

coprofagia

La coprofàgia és una condició en que l’animal es menja les femtes ja siguin les pròpies o les dels demés. Mentre que en conills o altres rossegadors, és una acció normal en els gossos és una patologia, i pot ser molt desagradable. L’edat més afectada són els cadells quan encara no aprenen a fer les necessitats fora de casa.

Les causes d’aquest problema poden ser moltes. desde un problema comportamental (aborriment, cridar l’atenció, resposta al càstig, ansietat, instint…) a patologies ja més específiques (deficiencies de vitamines, problemes al pàncrees…).

Corregir aquest problema pot ser difícil i pot requerir molt de temps però aquí us deixem unes pautes per intentar solucionar-ho:

Higiene: hem de reduïr la possibilitat d’ingerir les femtes així que si vigilem el gos podem recollir les femtes de seguida. Recordar que quan més ho fa és després de menjar o després de llevar-se. En cadells coloqueu els empapadors lluny del menjar i l’aigua.

Premiar: Donar una llaminadura quan el gos no se les mengi. No castigar quan ho faci!

– Fer les femtes menys atractives: Es poden usar diferents substancies de mal gust: pinya, papaia, enzims, pebre, tabasc… S’han d’usar a totes les femtes per corregir el problema. Alguns gossos s’acaben acostumant.

Activitat: 3 passejos al dia d’una bona durada, joc, valorar el temps sol, utilitzar juguets interactius.

Eliminar el càstig: no hem de castigar els gossos! És així com apareixen els problemes! Sino que els hem de premiar quan ignoren les caques.

Aliment: es pot probar de canviar de marca d’aliment. Repartir en 2 tomes al dia en un horari determinat i assegurar-nos de que els hi donem la quantitat correcta.

Recordeu que tot i que moltes vegades és un problema comportamental, no sempre és així, el teu animal pot tindre alguna malaltia, així que consulteu al veterinari!