de dilluns a divendres, de 10 a 13,30 i de 16 a 20,00 h, els dissabtes hores concertades (clica per horari d'estiu i festius) Visites a domicili
tel. 93 119 66 53

El meu gos es menja les FEMTES

coprofagia

La coprofàgia és una condició en que l’animal es menja les femtes ja siguin les pròpies o les dels demés. Mentre que en conills o altres rossegadors, és una acció normal en els gossos és una patologia, i pot ser molt desagradable. L’edat més afectada són els cadells quan encara no aprenen a fer les necessitats fora de casa.

Les causes d’aquest problema poden ser moltes. desde un problema comportamental (aborriment, cridar l’atenció, resposta al càstig, ansietat, instint…) a patologies ja més específiques (deficiencies de vitamines, problemes al pàncrees…).

Corregir aquest problema pot ser difícil i pot requerir molt de temps però aquí us deixem unes pautes per intentar solucionar-ho:

Higiene: hem de reduïr la possibilitat d’ingerir les femtes així que si vigilem el gos podem recollir les femtes de seguida. Recordar que quan més ho fa és després de menjar o després de llevar-se. En cadells coloqueu els empapadors lluny del menjar i l’aigua.

Premiar: Donar una llaminadura quan el gos no se les mengi. No castigar quan ho faci!

– Fer les femtes menys atractives: Es poden usar diferents substancies de mal gust: pinya, papaia, enzims, pebre, tabasc… S’han d’usar a totes les femtes per corregir el problema. Alguns gossos s’acaben acostumant.

Activitat: 3 passejos al dia d’una bona durada, joc, valorar el temps sol, utilitzar juguets interactius.

Eliminar el càstig: no hem de castigar els gossos! És així com apareixen els problemes! Sino que els hem de premiar quan ignoren les caques.

Aliment: es pot probar de canviar de marca d’aliment. Repartir en 2 tomes al dia en un horari determinat i assegurar-nos de que els hi donem la quantitat correcta.

Recordeu que tot i que moltes vegades és un problema comportamental, no sempre és així, el teu animal pot tindre alguna malaltia, així que consulteu al veterinari!