de dilluns a divendres, de 10 a 13,30 i de 16 a 20,00 h, els dissabtes hores concertades (clica per horari d'estiu i festius) Visites a domicili
tel. 93 119 66 53

Aliments TÒXICS

Aquí us deixo una llista d’aliments que no heu de donar a la vostra mascota. A vegades pensem que si nosaltres ho podem menjar ells també, però no és així. Els animals tenen un metabolisme diferent al nostre així que aquests aliments poden arribar a ser tòxics si es consumeixen amb freqüencia o en una mínima quantitat, causant al·lèrgies, molèsties digestives, malalties greus o inclús la mort.

Aquesta és la llista de 12 aliments que no has de donar MAI al teu gos. Encara que t’ho demani i li agradi, són TÒXICS per ells:

Xocolata

Encara que els hi agradi i mai li hagi passat res al teu gos, cal recordar que contè una toxina, la teobromina. Un consum excessiu en aquests animals pot provocar una acceleració del seu ritme cardíac, nerviosisme, vòmits, diarrea i inclus la mort.

Cafè, tè y cacau

La cafeína i la teína afectan també al sistema nervioso dels animals i al cor. Igual que la xocolata, poden causar vòmits, diarrea i el resto de los síntomas.

Raïm i panses uvas

Sobretot recordeu el Cap D’Any, vosaltres raïm, i ells… pinso!. Contenen una toxina que pot causar-lis greus danys al fetge i al ronyó.

Nous de Macadamia nueces de macadamia

Ataquen al sistema nervios, causant debilitat i rigidesa a les potes. Tambié afecten als músculs, a causa d’una toxina desconeguda en aquest tipus de fruits secs.

Bolets i fongs

Poden contindre toxines que afecten al sistema nerviós prococant diarrea, vòmits, i en casos greus, estats de shock. S’ha de tenir cura amb els bolets silvestres que creixen al camp.

Advocat

Aquest tipus de fruita té una toxina que pot danyar al cor i als pulmons del gos. A més pel seu contingut gras pot provocar transtorns digestius.

Cebes, alls o derivats com els calçots calcots

Aquests aliments són extremadament tòxics pels gossos. Poden provocar anèmia i insuficiència renal.

Patates i tomaquets

No s’han de menjar ni fregides, ni cuites ni crues. Contenen oxalats que alteren el sistema digestiu i el tracte urinari del animal.

Ous crus

Contenen un enzim que redueix l’absorció de biotina. Es poden donar però molt de tant en quan, ja que a més hi ha el risc de que contraigui la Salmonela. Davant el dubte, millor prescindir d’ells.

Peix cru

En grans quantitats pot provocar un dèficit de tiamina, i com a resultat provocar una pèrdua de la gana i convulsions.

Llet

Els gossos són intolerants a la lactosa igual que les persones, ja que no posseeixen l’enzim necessari per processar la llet. Com a conseqüència pot provocar problemas d’estómac greus.

Si teniun un cadellet o un gatet, heu de donar llet específica de cada especie per evitar problemes, no poden beure llet de vaca!!

Alcohol cerveza_botellin_-z

Amb l’alcohol no es fan bromes, et pot sortir molt car. És extremadament tòxic per ells, i en dosis elevades, poden arribar a l’estat de coma.

 

Altres aliments que provoquen problemes: Massa de llevat, òssos, xiclets…