de dilluns a divendres, de 10 a 13,30 i de 16 a 20,00 h, els dissabtes hores concertades (clica per horari d'estiu i festius) Visites a domicili
tel. 93 119 66 53

Passaport i Viatjes

Aquest any hi han hagut alguns canvis en quant als passaports dels animals de companyia. Aquí us explicarem unes pautes.

– Si el passaport s’ha expedit abans del 29 de desembre 2014 segueix sent vàlid. Els expedits després d’aquesta data en necessitaran el nou modelviatge

– Es pot obtenir el passaport en qualsevol veterinari 

– Principals requisits per viatjar dins de la UE són:

  • tindre la cartilla i el microxip homologat
  • vacuna contra la ràbia (els animals han de tindre mínim 12 setmanes d’edat) i deixar un període de 21 dies d’espera si és el primer cop que la posen abans de viatjar.
  • tractament antiparasitari contra Echinococcus multilocularis

– Requisits per viatjar fora de la UE: Cal informar-se els requisits del país de destí (ambaixada o consolat) i dels que demana la UE per retornar a origen.

  • Planifiqueu el viatge, ja que a vegades per viatjar es necessiten realitzar proves sanguínies que tarden 1 mes en tenir els resultats.
  • Certificat de salut de l’animal: emès per un veterinari clínic col·legiat, que certifiqui que l’animal no presenta símptomes de malalties infecto-contagioses, que està vacunat de la ràbia, i que està en condicions de realitzar el viatge, així com qualsevol altre punt que exigeixi el país de destí. Normalment té una validesa màxima de 10 dies, segons el país de destí.

– És necessari pels gossos, gats i fures. La resta d’animals s’aplica la legislació nacional i s’ha de posar en contacte amb les autoritats del seu país i les de destí.

– Si viatgeu amb més de 5 animals és necessita un certificat específic ja que és un règim “comercial” amb l’excepció d’animals de més de 6 mesos per participar en esdeveniments que han de portar proves al respecte.

Tornada a Espanya amb l’animal de companyia (gossos, gats i fures). En cas de viatjar amb algun d’aquests animals a un país que no pertanyi a la Unió Europea, cal tenir en compte els protocols establerts de cara a la seva tornada a Espanya.

Per a més informació:

http://www.covb.cat/enews/113/noticies/spanish_pet_travel_FVE.pdf