de dilluns a divendres, de 10 a 13,30 i de 16 a 20,00 h, els dissabtes hores concertades (clica per horari d'estiu i festius) Visites a domicili
tel. 93 119 66 53

La processionaria del pi: gran perill

La processionària del pi és una eruga que es troba freqüentment en la època de primavera i són molt perilloses pels gossos més curiosos que se les intenten menjar.

oruga-procesionaria                     procesionaria

Aquestes erugues normalment viatgen en fileres (processions) i són molt curioses de veure i es troben en zones de pins. Quan les temperatures comencen a pujar baixen dels pins per buscar una zona de terra on enterrar-se per formar la crisàlidee i transformar-se en papallones. Estan recobertes per uns pèls que secreten una substància verinosa molt perillosa pels gossos.

Els primers símptomes són que es rasca molt la boca com si es volgués treure algo de la boca i després comencen a salivar. És important anar urgentment al veterinari ja que poden perdre un tros de llengua (la zona que toca l’eruga es necrosa) o fins hi tot arribar a morir ja que s’inflama la llengua, la boca, l’esòfag i l’estómac fins que el gos no pot respirar.

Si sospiteu que el vostre gos ha pogut ingerir o tocar una de les erugues, netegeu-li bé la boca i correu al veterinari! Us deixem unes fotografies perquè les pugueu identificar.

 MINOLTA DIGITAL CAMERA